Woensdag was er een vervolg op de sessies van januari over het loongebouw met KLM en VNC en de andere cabinebonden. Na het eerder klappen van het overleg en de daarop teruggedraaide beslissing van KLM om de zogenaamde KLC variant in te voeren is er een 'zoektocht' gestart naar resterende
Woensdag was er een vervolg op de sessies van januari over het loongebouw met KLM en VNC en de andere cabinebonden.
Na het eerder klappen van het overleg en de daarop teruggedraaide beslissing van KLM om de zogenaamde KLC variant in te voeren is er een 'zoektocht' gestart naar resterende bezuinigingen die moeten komen uit een aangepast loongebouw voor nieuw aan te nemen personeel.
VNC rekenmodel
KLM kwam opnieuw met rekenmodules om te kijken aan welke knoppen er eventueel gedraaid kan worden om te komen tot besparingen in een toekomstig loongebouw. Vervolgens was het de beurt aan de door de VNC ingehuurde loongebouwdeskundige die een eigen model presenteerde. Omdat het om ingewikkelde rekentools gaat met vele dwarsverbanden moeten partijen zich uiterst geconcentreerd buigen over de gevolgen van het draaien aan de knoppen. Daarom is afgesproken dat de loongebouwspecialisten van KLM en de VNC op woensdag 19 februari bijeenkomen om te kijken of de input van de VNC rekentool tot de juiste uitkomsten leidt.
Fundamentele bijdragen zijn al geleverd
Omdat er op de route nogal eens onterechte beweringen worden geuit richting cabinepersoneel dat we nog niets fundamenteels bijgedragen hebben aan de bezuinigen benadrukken we dat het huidig cabinepersoneel al tientallen miljoenen heeft geleverd aan bezuinigingen. Deze komen uit de nullijn op salaris die drie jaar geldt, het inleveren van vakantiedagen en nog zaken als densificatie (meer stoelen, maar niet meer cabinepersoneel) op Europa.
Op 19 maart staat een nieuwe tweedaagse sessie gepland inzake de loongebouwdiscussie.
KLM sectiebestuur